Leuk! Dat je mijn site bezoekt

Mijn naam is Nancy Schiffers. Ik ben moeder van twee prachtige dochters en sinds 2017 ondernemer en oprichtster van Kidsflow.

Door de komst van mijn twee prachtige dochters, veranderden mijn interesses. Het moederschap bracht zoveel teweeg dat ik er letterlijk wankel van werd. Mijn zoektocht begon in ontwikkelingspsychologie, daarna volgde speltherapie, pedagogiek en zo hoopte ik antwoorden te vinden. Ik wil mijn kinderen een opvoeding meegeven met behoud van hun eigenheid… een behoorlijke klus als je het mij vraagt!

Ik was niet bekend met yoga, toch kwam ik ermee in aanraking en ging ik yogahoudingen in mijn tuin beleven. Mijn interesse in kinderyoga groeide op het moment dat mijn jongste dochter de oefeningen graag samen met me uitvoerde en ervan ging stralen. Een prachtig gezicht, de rust die ze als vierjarige toen uitstraalde… geweldig! Zo groeide kinderyoga, na het volgen van de erkende kinderyogadocentopleiding El Sole in België, uit tot Kidsflow.

Kidsflow

Kidsflow staat voor het geven van kinderyoga, kind ouderyoga, tieneryoga, schoolyoga in het basisonderwijs, yoga kinderdagverblijf en het geven van massages.

Flow is een mentale staat die je stil maakt, zodat je helder en geconcentreerd de wereld waarneemt. Ook een kind kan in flow zijn. Vanuit zijn krachtige ik is het kind geconcentreerd en haalt hij/zij het beste uit zichzelf. Je kind sterk en weerbaar maken.

Tijdens mijn stagejaar als kinderyogadocente op de basisschool OBS de wereldwijs, zag ik veel beweging in de kinderen. Het jaar erop gaf ik kinderyoga op tweetal OBS bassischolen en zag steeds meer beweging in de kinderen. Mijn interesse in kinderen ‘echt zien’ groeide naar het feit om kinderen ECHT te kunnen zien. De rugzakjes, gedragsverandering, niet onder willen doen voor klasgenootjes, maar ook wat gebeurt er nu tijdens de yogalessen? Welke spiegel laten de kinderen mij zien? Waar moet ik op anticiperen? En ga zo maar door.

Dit werd wederom een zoektocht naar een passende verdieping een passende opleiding, ik ben van mening dat je kinderen op een speelse manier nog veel meer kan bieden. Nog meer diepgang in spellen kan geven en welk spel kan ik wanneer inzetten. Mijn oog viel op de opleiding SPOW van Jooske Kool. Na enige twijfel of ik werk,moederschap en een pittige opleiding zou kunnen combineren ben ik deze uitdaging aangegaan.

Kinderen ECHT zien

Een verrijking op gebied van kinderyoga,verrijking in mezelf een verrijking voor ouder en kind, een verrijking voor school met de methode ‘Ho… tot hier en niet verder’.
Mijn missie is geboren, kinderen ECHT zien, kinderen in hun eigen kracht zetten waardoor ze weerbaar en veerbaar zijn. Hun gevoelens mogen er zijn!

Ik ben mijn kinderen en alle kinderen die ik tot nu toe heb mogen begeleiden heel dankbaar voor dit wonderlijk inzicht

Namasté